Ezt kérdeztétek leggyakrabban az elmúlt években.

 

Röviden a lényeg munkavállalás kapcsán

18 év alatt

Mindenkit szeretettel várunk, aki betöltötte a 16. életévét és nappali tagozaton tanul. Az sem akadály, ha más iskolaszövetkezetben már tag vagy. Iskolai szünetekben 15. életévét betöltött diák is dolgozhat. Minden 18 év alatti diáknak írásos szülői engedélyt kell bemutatnia a munkavégzés megkezdése előtt. Fiatal korú diákok nem végezhetnek éjszakai munkát, illetve készenléti vagy ügyeleti jellegű munkát és nem túlórázhatnak

 

Jelentkezés

Válaszd ki a Neked tetsző munkát és jelentkezz rá az állásajánlat alatt lévő adatmezőket kitöltve. Egy perc az egész. Amennyiben rendszeresen akarsz pénzt keresni, adj meg minden további infót, ami a munkavállalásod szempontjából fontos lehet. Minél több adatot ismerünk meg rólad, annál több - tanulmányaidnak, képességeidnek megfelelő - további munkalehetőséget tudunk figyelmedbe ajánlani.

Ha mielőbb pénzre van szükséged, válaszd a beugrós jelentkezést. Értesítünk, ha lakhelyed közelében van azonnal ellátható alkalmi feladat.

Jelentkezésről, regisztrációról, a kiválasztás folyamatáról e-mail értesítést is küldünk. Figyeld a postafiókod. Az értesítők promóciós vagy spam mappában is landolhatnak.

Regisztráció ≠ Tagság

Online regisztrációd útján azonnal értesülünk róla, hogy szeretnél dolgozni. Diákprofilod kitöltése segít minket, hogy megismerjük képességeidet és elvárásaidat, valamint átláthatóvá teszi számodra a jelentkezéseidet és a kapcsolódó kiválasztási folyamatot.

Amennyiben Téged választanak és megerősíted, hogy a megpályázott munkát elvállalod, azt a Mind-Diák Szövetkezet tagjaként teheted meg. Ehhez még első munkanapod előtt belépési nyilatkozatot és személyes közreműködésről szóló megállapodást kötünk Veled és jelentjük a NAV-nak. A kapcsolódó adminisztrációt előkészítjük Neked, ehhez szükség lesz:

  1. Fényképes igazolvány
  2. Diákigazolvány
  3. Adókártya
  4. TAJ-kártya
  5. Bankszámlaszám

Szövetkezeti tagként a személyes közreműködésedért bruttó jövedelmedről megállapodást kötünk, melyből 2019-ban érvényes törvények szerint 15% személyi jövedelemadót kell fizetned. Az átutalásra kerülő összeg már az adóval csökkentett nettó jövedelem.

Főállású munkavállaló (felnőtt) jogszabályban meghatározott adói, mely a bruttó munkabérből kerül levonásra: személyi jövedelemadó, TB járulék, egészségügyi járulék, nyugdíjjárulék, munkaerő-piaci járulék.

Fizetés

2019-ban az óránként fizetendő minimálbér bruttó 857 forint. Ez a minimum, ami a munkavégzésért jár.  Ha valamilyen speciális szaktudásod, nyelvismereted van, akkor ennek többszörösét is megkeresheted óránként. 

Jelenléti íveden leigazolt óraszámok alapján számfejtjük a jövedelmed, melynek nettó összegét minden hónap 10-éig utaljuk át a bankszámládra.

Szakmai gyakorlat

Mind-Diák Szövetkezet is jogosult a diákmunkát igénybe vevő céggel együttesen leigazolni a szakirányú tanulmányaidhoz kapcsolódó munkád, mint a diplomához szükséges szakmai gyakorlatot. A projektvezetőnk felé megállapodás aláírásakor jelezd, hogy kéred a szakmai gyakorlatod leigazolását. 

Passzív félévesek

Passzív féléves, évhalasztó diákok élhetnek is a kedvező adózású diákszövetkezeti munka előnyeivel. A szabály a tanulmányaikat szüneteltető 25 év alatti nappali tagozatos hallgatókra vonatkozik, ők vállalhatnak passzív félévben is iskolaszövetkezetekben diákmunkát és gyakornoki feladatokat.

 

Pályakezdőknek

Ha I. félévben fejezted be tanulmányaidat, akkor március 31-ig, ha pedig az II. félévben akkor október 31-ig jogosult vagy arra, hogy továbbra is diákszövetkezetekben vállalj munkát. A Gyorsítósáv Pályakezdő Program időszakában munkaadódnak jelentősen egyszerűbb a foglalkoztatás, számodra alacsonyabbak a fizetendő adók, mint "rendes" munkaviszonyban, ezáltal könnyebben juthatsz munkalehetőséghez.

Hibajelzés/kérdés

Ha a jelentkezés – kiválasztás folyamatában valamilyen hibát észlelsz, kérlek jelezd nekünk:

hibajelzes@minddiak.hu

Örömmel segítünk. De lehet más irányú kérdésed is, minden visszajelzést szívesen veszünk.