Bér 2019

Teljes munkaidőben a havi minimálbér bruttó 149.000 forint, órabér alkalmazása esetén bruttó 857 forint. Ez a minimum, ami a munkavégzésért jár.  Ha valamilyen speciális szaktudásod, nyelvismereted van, akkor ennek többszörösét is megkeresheted óránként. Sokan keresnek suli mellett havi 100.000 Ft fölött. Diákmunkában az elszámolás alapja általában a ledolgozott óra. 

Bérekről mindent

Bankszámlanyitás

Amennyiben még nincs bankszámlád, nagyban megkönnyíted az életed, ha nyitsz egyet. Legtöbbször már az utalás napján a számládon tudhatod a béred.

Jelenléti ív

A ledolgozott óraszámokat a megrendelő cég munkatársa a jelenléti íveden aláírásával igazolja. A jelenléti ívet innen tudod letölteni. Ez alapján számfejtük a béredet és utaljuk a bankszámládra a pénzt. A jelenléti ív leadásának határideje a tárgyhó utolsó munkanapja vagy az azt követő hónap első munkanapja. Kérjük, azt is ellenőrizd, hogy minden szükséges iratot bemutattál-e irodánkban.

 

Mikorra várhatod a béred?

Bankszámlára történő utalás esetén minden hónap 10-én, ha ez hétvégére esik, akkor azt megelőző munkanapon kifizetésre kerülnek a diákbérek. Készpénzes kifizetés minden hónap harmadik egész hetének csütörtökén van. Kérésre ennek pontos időpontjáról ügyfélszolgálatunk tájékoztat. Persze csak akkor örülhetsz neki, ha leadtad az adószámodat, nem írtad el a bankszámlaszámod illetve diákigazolványodat is lefénymásoltuk. Ha valami mégis hiányzik, és fizetésed nincs a számládon, a készpénzes kifizetést követő kedden pótbérrel megkaphatod, ha addig pótoltad hiányosságaidat. 

 

Adózási szabályokról, levonásokról

Minden év január 31-ig – amennyiben rendelkezel regisztrált email címmel – e-mailen küldjük, vagy postázzuk állandó lakcímedre a szükséges igazolást, ami alapján meg tudod csinálni az adóbevallásodat, melyet május 20-ig kell benyújtani. Az adóbevallást a NAV automatikusan elkészíti számodra, melyet az ügyfélkapun tudsz március 15 után megtekinteni. Ha nincs ügyfélkapud, akkor SMS-ben kérheted az adóbevallás-tervezeted postázását a NAV-tól.

A bruttó béredből 15% személyi jövedelemadót (SZJA) kell levonni. Bérkalkulátorunk segítségével kiszámolhatod mennyi nettó bért kapsz a számládra.

Aktuális havi bérjegyzékedet innen érheted el.

A szövetkezeti részjegy értékét (1000 Ft) a legelső fizetésedből vonjuk le, mely a teljes szövetkezeti tagságod idejére érvényes és egyszeri levonás. Kilépéskor visszafizetjük.

Ügyfélszolgálati órák

Amennyiben bármilyen probléma felmerülne a béreddel kapcsolatban, érdeklődj telefonon, vagy látogass meg minket ügyfélszolgálati óráinkban. Irodáink elérhetőségei, nyitvatartása. Hozd magaddal személyigazolványodat és adókártyádat is az ügyintézéshez! 

Pénztári órák: (Budapest)

  • Hétfő: 9:00-13:00
  • Szerda: 13:00-16:00
  • Csütörtök 15:00 - 18:00

 

Bármilyen nehézséged, kérdésed van, kérünk írj a hibajelzes@minddiak.hu e-mail címre.