• Röviden a lényeg munkavállalás kapcsán

  Hány éves kortól? Milyen fizetésért? Mi a tagság? Mik a passzívosok, szakmai gyakorlatot keresők lehetőségei? Pályekezdő esetleg levelezős hallgató vagy? 5 perc alatt átláthatod a diákmunka és gyakornoki állás kapcsán felmerült leggyakoribb kérdésekre a rövid tudnivalókat.

  Részletek
 • Műhelytitkok

  Mit tartalmazzon a jelentkezésed? Mikor érdemes jelentkezni? Miért nem jeleznek vissza? Alábbiakban megvilágítjuk a jelentkezésekkel kapcsolatos esetleges nehézségek, sajátosságok hátterét. 

  Részletek
 • Passzív félévesek, évhalasztók új lehetőségei

  Egy jogszabály módosítással lehetővé vált, hogy tanulmányaikat szüneteltető 25 év alatti nappali tagozatos diákok is vállalhassanak legális pénzkereseti lehetőséget biztosító iskolaszövetkezetekben diákmunkát és gyakornoki feladatokat.

  Részletek
 • Pályakezdő Program

  Kerüld el a pályakezdés buktatóit segítségünkkel!

  Ha éppen befejezted a tanulmányaidat és immár főállású munkaerőként állást keresel, tartsd szem előtt az alábbi előnyöket: amennyiben az I. félévben fejezted be tanulmányaidat, akkor 2020. március 31-ig, ha pedig a II. félévben akkor október 31-ig jogosult vagy arra, hogy továbbra is iskolaszövetkezetekben vállalj munkát.

  Részletek
 • Milyen fiatal kollégákat keresnek a cégek?

  A közelmúltban egy kutatás során 1310 céget és 1250 egyetemi hallgatót kérdeztek meg arról, hogy milyen tulajdonságokat – kompetenciákat – tartanak fontosnak a munkavállalás során. A legfontosabb eltérésekre szeretnénk rámutatni:

  Részletek