• Röviden a lényeg munkavállalás kapcsán

  Hány éves kortól? Milyen fizetésért? Mi a tagság? Mik a passzívosok, szakmai gyakorlatot keresők lehetőségei? Pályekezdő esetleg levelezős hallgató vagy? 5 perc alatt átláthatod a diákmunka és gyakornoki állás kapcsán felmerült leggyakoribb kérdésekre a rövid tudnivalókat.

  Részletek
 • Műhelytitkok

  Mit tartalmazzon a jelentkezésed? Mikor érdemes jelentkezni? Miért nem jeleznek vissza? Alábbiakban megvilágítjuk a jelentkezésekkel kapcsolatos esetleges nehézségek, sajátosságok hátterét. 

  Részletek
 • Passzív félévesek, évhalasztók új lehetőségei

  A tanulmányaikat szüneteltető 25 év alatti nappali tagozatos diákok is vállalhatnak iskolaszövetkezeteken keresztül diákmunkát és gyakornoki feladatokat. A konstrukció mind a megbízónak, mind a hallgatónak adókönnyítést is jelent.

  Részletek
 • Pályakezdő Program

  Kerüld el a pályakezdés buktatóit segítségünkkel!

  Ha éppen befejezted a tanulmányaidat és immár főállású munkaerőként állást keresel, tartsd szem előtt az alábbi előnyöket: amennyiben az I. félévben fejezted be tanulmányaidat, akkor 2021. március 31-ig, ha pedig a II. félévben akkor október 31-ig jogosult vagy arra, hogy továbbra is iskolaszövetkezetekben vállalj munkát.

  Részletek
 • Milyen fiatal kollégákat keresnek a cégek?

  A közelmúltban egy kutatás során 1310 céget és 1250 egyetemi hallgatót kérdeztek meg arról, hogy milyen tulajdonságokat – kompetenciákat – tartanak fontosnak a munkavállalás során. A legfontosabb eltérésekre szeretnénk rámutatni:

  Részletek