Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A netet böngészve látható, hogy több kérdés is megfogalmazódik a diákmunkával kapcsolatban. Szeretnénk kiemelni azt a néhányat, melyek szinte minden döntéshozóban felvetődhetnek: Mire jó? Megéri? Biztonságos?  Kényelmes? Érdemes a válaszokat megismerni.

Alkalmazhatóság

Diákmunkát általánosságban használják alkalmi és projektmunkák esetén, egyszerű betanított tevékenységekre vagy szezonális, pl. turizmust, kereskedelmet kiszolgáló ágazatokban néhány napra, hétre, hónapra. Például: csomagolás, leltár, adminisztráció, hostess munka stb. Hasonlóan elterjedt a rendszeresen felmerülő szakmai tevékenységekben, az ú.n. gyakornoki programokban való részvétel. Például: IT, pénzügy, marketing, értékesítés, logisztika, gyártás, HR. Ezeket a feladatokat kizárólag egyetemi, főiskolai hallgatók látják el rendszeresen, heti meghatározott mennyiségű órában. Mondja el itt, Önnek mire volna szüksége!

Gazdaságosság

Anyagilag azonosan motivált munkavállaló esetén, azokon a területeken, ahol alkalmazható a diákszövetkezeti munka, egyértelmű az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás gazdaságossága. Ugyanis a diákmunka alkalmazása iskolaszövetkezeti tagok munkavégzésén keresztül szociális adómentességet élvez. A megtakarítás 30-40%-os is lehet, azonos nettó bér mellett. Kérjen példaszámítást! 

Biztonság, szakszerűség

Az elmúlt években a diákmunkával kapcsolatos elvárások hasonlóvá váltak a felnőtt foglalkoztatáshoz. Így a toborzás-kiválasztásban is hasonló média megjelenést, tanácsadói részvételt, szoftveres támogatást kell biztosítania az iskolaszövetkezetnek. A diákmunkával kapcsolatos előírásokat a Szövetkezeti Törvény szabályozza, és a Munka Törvénykönyve minimálbérre, pihenőidőre és fiatal munkavállalókra vonatkozó rendelkezéseinek betartásával kiegészítve garantáljuk a törvényes foglalkoztatást. 

Teljes körű szolgáltatás a kényelem érdekében

A cég meghatározza, milyen típusú munkát kíván megrendelni, a diákszövetkezet pedig:

  • álláshirdetést ad fel
  • ellátja a toborzás-kiválasztás teendőit
  • szerződést köt a kiválasztott diákokkal
  • elvégzi a hatósági bejelentést
  • gondoskodik a beosztásról, kezeli a hiányzásokat
  • visszaigazolt teljesítés alapján bérszámfejtést végez
  • utalja a bért a diákoknak

 

A diákszövetkezeti munka nem helyettesítheti, de kényelmes és gazdaságos kiegészítője lehet a főállású foglalkoztatásnak alkalmi és szezonális munkaerőigény esetén. A gyakornoki programok pedig támogatást biztosítanak a későbbi főállású munkakörök betöltésénél is. 

Válasszon minket!