• Újévi diákfogadalmak - 4 tipp hogy be is tudd tartani

  Legtöbbször azért, nehéz betartani fogadalmakat, mert nincs reálisan megvalósítható, hosszabb távon is jól működő tervünk a megvalósításra, valamint ott a halogatás, a „majd, ha egyszer lesz elég időm, pénzem, türelmem stb.”. Számodra is ismerős? Ha kíváncsi vagy, hogy diákként az új évben mi hogyan segíthetünk, hogy elérd céljaid, akkor most jól figyelj!

  Részletek
 • Interjú a Mind-Diák igazgatójával: a diákmunkáról általában

  A Mind-Diák igazgatója, Dénes Rajmund Roland ezúttal a Pirkadat műsorában beszélt a diákok foglalkoztatásáról és általában a dolgozó diákok kilátásairól. Elmondása szerint, a diákok zöme már egész évben dolgozik, a főiskolások heti 20-25 órában, míg a középiskolások leginkább hétvégéken, de a szünidő kezdetével, amint vége a vizsgaidőszaknak, általában mindig többen keresik fel az iskolaszövetkezeteket, hogy még időben rátaláljanak a nyári diákmunkájukra

  Részletek
 • Három diák élménybeszámolója a veszélyhelyzetről, ami neked is ismerős lehet

  Három diákunk mesélt arról, hogyan élték meg azt, hogy egyik pillanatról a másikra felfordult körülöttük a világ, – ez mennyiben befolyásolta munkájukat, és a Mind-Diák miképpen tudott ebben a helyzetben segítségükre lenni. Volt, aki elvesztette az állását, volt, aki a szakmai gyakorlatát szerette volna teljesíteni, de később visszautasították, és olyan diák is akadt, akit nem ért különösebb nehézség, mégis motiválatlannak érezte magát. A közös bennük, hogy az összes akadály ellenére végül mindannyian sikeresen helytálltak.

  Részletek
 • Diákmunka a koronavírus idején

  A koronavírus miatt életbe lépett veszélyhelyzet kapcsán a diákmunka, gyakornoki foglalkoztatás jelentősége megváltozott.  A gyorsan változó létszámigényt napra pontosan le tudja követni a diákszövetkezeti foglalkoztatás, ami rugalmasságot és pontosan kalkulálható költségeket jelent a cégek számára a mostani bizonytalan helyzetben. 

  Részletek
 • Hosszú hétvégék 2018

  Annak érdekében, hogy a hosszú hétvégéket élvezni tudjuk, néhány megszokottól eltérő munkanappal idén is számolni kell. Ebből az első március 10. szombat lesz. Szokásostól eltérő nyitvatartási időpontokat is mindig az adott irodánk oldalán találod.

  Részletek
 • Röviden a lényeg munkavállalás kapcsán

  Hány éves kortól? Milyen fizetésért? Mi a tagság? Mik a passzívosok, szakmai gyakorlatot keresők lehetőségei? Pályekezdő esetleg levelezős hallgató vagy? 5 perc alatt átláthatod a diákmunka és gyakornoki állás kapcsán felmerült leggyakoribb kérdésekre a rövid tudnivalókat.

  Részletek