• Ezzel számoljon, ha nyáron több munkaerőre van szüksége

  Nyári kapacitáshiány kezelésekor sok munkáltató túlórákban gondolkodik. Ám van több olyan HR megoldás, ahol a bérjellegű ráfordításokon 30-40%-ot is megtakarít, miközben a dolgozó is jól jár.

  Részletek
 • Valóban munkaerőhiány van?

  Több munkaadó toborzás-kiválasztási gyakorlata még mindig inkább beszerzési, mint HR szemléletű, ami számos munkaerő-felvételt meghiúsít. Így nem csak a munkaerőhiánnyal kell megbirkózni. A jelenlegi általános helyzet még a válság okozta munkaerőtöbblet időszakában alakult ki. Megvizsgáltuk, min múlik, hogy egy toborzás-kiválasztási feladat sikeres lesz-e.

  Részletek
 • Ösztönzőbb motiválás és korszerűbb kiválasztás kell 2018-ban

  A Humán Centrum Kft. és a Mind-Diák Szövetkezet kutatása szerint a munkaadók többsége korszerűbb toborzás-kiválasztási technikákban és fokozott motiválásban látja a munkaerő-gazdálkodási nehézségek megoldását. Bár a HR-kapacitás szűkös, a munkaerő-kölcsönzők és iskolaszövetkezetek bevonása még kevéssé meghatározó.

  Részletek
 • Diákmunka Trendek

  Tartson velünk 2021-ben is! Infografikák, törvényi változások gyakorlati értelmezése, HR rendezvények, tréningek és sok-sok hasznos munkaerő-piaci háttérinformáció, melyek segítik Önt HR kérdésekben.

  Feliratkozáshoz adja meg nevét és e-mail címét lent, a jobb oldalon látható piros menüsávban, majd kattitntson az Iratkozzon fel gombra.

  Részletek
 • Pályakezdők kiválasztása és alkalmazása egyszerűen, gazdaságosan!

  Új szabályozásnak köszönhetően a II. félévben végzett pályakezdők október 31-ig, az I. félévben végzettek pedig március 31-ig, első munkahelyükön diákszövetkezeten keresztül vállalhatnak munkát. Ez a meghosszabbított diák-státusz akár több mint 4 hónapos "próbaidőt", gyakornoki foglalkoztatást jelent cégének, jelentős bérköltség megtakarítás és minimális adminisztráció mellett. A szakmai irányítás az Öné marad, mi átvállaljuk a szervezési és adminisztrációs feladatokat. 

  Részletek
 • Az évek során diákjaink országszerte több mint 2500 partnerünknél tettek szert munkatapasztalatra különböző területeken. Tagjaink lehetőséget kaptak, hogy elméleti tudásukat a gyakorlatban is kipróbálják, és már diákként megtapasztaltak egy-egy valódi munkakörnyezetet, miközben megbízóinknak alkalmuk nyílt újszerű problémakezelésre fogékony és mindennapi iparági rutinnal még nem rendelkező munkavállalói réteg foglalkoztatására.

  Részletek