Pénzügyi gyakornok (ősz)

Indítsd karriered pénzügyi gyakornokként a Citinél!

A gyakornokságod során pénzügyi csapatunk teljes értékű tagja leszel, a tanulmányaidra épülő gyakorlati feladatokat kapsz, és betekintést nyersz a pénzügyi és tőkepiacok mindennapos működésébe. Mindemellett lehetőséged lesz, hogy egy valóban multikulturális környezetben ismerj meg komplex pénzügyi termékeket, összetett könyvelési és kontrolltevékenységeket.
Gazdasági*
Budapest XIII.

Cégbemutató

A Citi Magyarország több mint 30 éve kínál innovatív megoldásokat ügyfeleinek a hazai bankpiacon. Napjainkban világszínvonalú termékek széles körével szolgáljuk ki kis- és középvállalati, nagyvállalati, multinacionális vállalati, állami szektorbeli, valamint pénzügyi intézményi ügyfeleinket Magyarországon. A 2005-ben létesített budapesti Citi Szolgáltató Központban jelenleg több mint 1700 szakember nyújt többféle szolgáltatást a technológia, az üzleti adminisztráció, a pénzügy, a kockázatkezelés és kontroll területein a Citi-vállalatok számára.

Feladatok

Gyakornoki programjaink fizetett gyakornokságok, versenyképes fizetéssel.
 
Két fő pénzügyi területen indítunk 3-6 hónapos gyakornokságot, heti 20-40 órás munkavégzéssel.
 
Banki Termék Kontrolling (Product Control)
Ez a csapat banki termék-értékesítési és kereskedési, befektetési banki, valamint a vállalati hitelezési csapatok pénzügyi eredményeinek elemzésével, ellenőrzésével és riportolásával foglalkozik.
A terület magában foglalja az adott termékek (részvények, deviza, árutőzsdei termékek, derivatívák kereskedési stratégiájának és árazásának megértését, a kockázatok kezelését és a banki ügyletekre vonatkozó pénzügyi és számvilteli szabályozásokat.
 
Banki Felügyeleti Jelentések (Local Regulatory Reporting)
Európa, Közel-Kelet és Afrika országainak banki felügyeleti szervei számára készít jelentéseket ez a terület: a Basel 3 szabályozásnak megfelelő tőkekövetelmény-számításért, mérleg- és eredménykimutatás készítésért, illetve az eredmények további részletezéséért felelős a helyi szabályozásokkal összhangban.

Elvárások

 • Jelenlegi BSc/MSc/PhD hallgató közgazdaságtan, pénzügy, számvitel vagy hasonló területen
 • Kiváló angol nyelvtudás szóban és írásban is
 • A pénzpiaci termékek alapismerete és érdeklődés a világ pénzügyi és tőkepiacai iránt 
 • Magabiztos számviteli alapismeretek (legalább két félévnyi elvégzett számvitel tanulmány)
 • MS Excel felhasználószintű ismerete
 • Kiváló elemző készség
 • Prezicitás
 • Proaktív hozzáállás
 • Együttműködő készség

Amit kínálunk

 • Változatos pozíciók pénzügyön belül 
 • Széleskörű tanulási és fejlődési lehetőség, befektetési banki termékek megismerése
 • Átlátható karrierutak, lehetőség pályakezdő főállású pozícióra
 • Kreatív, inspiráló, nemzetközi környezet

Jelentkezés

Kérlek töltsd ki a lenti űrlapot! Jelöld profilodban a "ráérés" alatt, mikor tudsz pontosan dolgozni. Ha kérdésed lenne keress a lenti email címen.

További részletekért  kérjük, hogy látogasd meg karrieroldalunkat (jobs.citi.com) és használd az Internship + Budapest keresőszavakat.

Kapcsolattartó:

Balogh Zoltán
balogh.zoltan@minddiak.hu

Részletek:

SzakterületPénzügy/Számvitel/Kontrolling
MunkakörPénzügyi gyakornok (ősz)
Tervezett kezdés dátumaSzeptember
Szükséges nyelvismeretangol szóban: középfok írásban: alapfok
Szükséges számítógépes ismeretekIrodai szoftver / MS Excel / Word (haladó)

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen, a Mind-Diáknál minden felhasználó kap írásos értesítést, aki a mailben küldött aktiváló linken visszaigazolta e-mail címét. Ellenőrizd a postafiókod! A kiválasztási folyamat átlagosan 2-3 hét.

A cégről, a munkavégzés helyéről, a feladatokról, betanításról telefonon vagy személyesen részletes tájékoztatást kapnak azok a jelentkezők, akik a feltöltött adatok alapján leginkább megfelelnek a munkakör követelményeinek. 

Igen, vállalhatsz, ez nem kizáró ok. Több szövetkezetben is tag lehetsz. A lényeg, hogy az elvállalt munka valóban férjen bele az időbeosztásodba.