Csak úgy vállalhatsz diákmunkát, ha jelenleg is rendelkezel nappali tagozatos jogviszonnyal, de nem gond, ha a vírushelyzet miatt nem tudtad felvenni az újabb matricákat a diákigazolványodra.

Meddig érvényes a diákigazolvány?

A 2020.03.11. és 2020.07.03. között lejáró diákigazolványok érvényessége meghosszabbításra került 2020 júniusában a veszélyhelyzet végét követő 180 napig, azaz 2020. december 15-ig. 2020. november 4-én, újabb járványügyi veszélyhelyzetet hirdetett a kormány, így ismét meghosszabbították ezen diákigazolványok érvényességi idejét, majd 2021 májusában újból, egyelőre nem meghatározott időre.

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi rendelet értelmében nem csak a 2020/2021 tanév első és második félévére érvényes matricákkal ellátott diákigazolványok lesznek érvényesek az újabb veszélyhelyzeti időszak megszűnését követő 60 napig - várhatóan legalább 2021. október 31-ig -  hanem a 2019/2020-as tanév I. vagy II. félévére érvényes diákigazolványok is.

Fontos tudnod azonban, hogy diákmunkát csak abban az esetben vállalhatsz, ha jelenleg is rendelkezel nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal. Ezt később (ősszel) az adott félévre érvényes matricával ellátott diákigazolványoddal igazolnod is kell. Ha csak a rendelet alapján érvényes diákigazolványod van, azzal különböző diák kedvezményeket vehetsz igénybe pl. utazás során, de diákmunkát nem vállalhatsz. A jogviszonyt matrica hiányában jogviszonyigazolással vagy ideiglenes diákigazolvány igazolással is tudod majd igazolni.

Ha érdekelnek az aktuális diákmunkák, kattints ide! Ha feliratkoznál az álláspostára, hogy ne maradj le az új lehetőségekről, akkor azt itt teheted meg!