A netet böngészve látható, hogy több kérdés is megfogalmazódik a diákmunkával kapcsolatban. Szeretnénk kiemelni azt a néhányat, melyek szinte minden döntéshozóban felvetődhetnek: Mire jó? Megéri? Biztonságos?  Kényelmes? Érdemes a válaszokat megismerni.

Alkalmazhatóság

Diákmunkát általánosságban használják alkalmi és projektmunkák esetén, egyszerű betanított tevékenységekre vagy szezonális, pl. turizmust, kereskedelmet kiszolgáló ágazatokban néhány napra, hétre, hónapra. Például: csomagolás, leltár, adminisztráció, hostess munka stb. Hasonlóan elterjedt a rendszeresen felmerülő szakmai tevékenységekben, az ú.n. gyakornoki programokban való részvétel. Például: IT, pénzügy, marketing, értékesítés, logisztika, gyártás, HR. Ezeket a feladatokat kizárólag egyetemi, főiskolai hallgatók látják el rendszeresen, heti meghatározott mennyiségű órában.

 Mondja el itt, Önnek mire volna szüksége!

 

Gazdaságosság

Anyagilag azonosan motivált diák esetén, egyértelmű az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás gazdaságossága. Ugyanis a diákmunka alkalmazása iskolaszövetkezeti tagok munkavégzésén keresztül szociális adómentességet élvez. A megtakarítás 30-40%-os is lehet, azonos nettó bér mellett.

 Kérjen példaszámítást! 

 

Biztonság, szakszerűség

Az elmúlt években a diákmunkával kapcsolatos elvárások hasonlóvá váltak a felnőtt foglalkoztatáshoz. Így a toborzás-kiválasztásban is hasonló média megjelenést, tanácsadói részvételt, szoftveres támogatást kell biztosítania az iskolaszövetkezetnek. A diákmunkával kapcsolatos előírásokat a Szövetkezeti Törvény szabályozza, és a Munka Törvénykönyve minimálbérre, pihenőidőre és fiatal munkavállalókra vonatkozó rendelkezéseinek betartásával kiegészítve garantáljuk a törvényes foglalkoztatást. 

Teljes körű szolgáltatás a kényelem érdekében

A cég meghatározza, milyen típusú munkát kíván megrendelni, a diákszövetkezet pedig:

  • álláshirdetést ad fel
  • ellátja a toborzás-kiválasztás teendőit
  • szerződést köt a kiválasztott diákokkal
  • elvégzi a hatósági bejelentést
  • gondoskodik a beosztásról, kezeli a hiányzásokat
  • visszaigazolt teljesítés alapján bérszámfejtést végez
  • utalja a bért a diákoknak

A diákszövetkezeti munka nem helyettesítheti, de kényelmes és gazdaságos kiegészítője lehet a főállású foglalkoztatásnak alkalmi és szezonális munkaerőigény esetén. A gyakornoki programok pedig támogatást biztosítanak a későbbi főállású munkakörök betöltésénél is. 

Válasszon minket!

Kérjen visszahívást