Bér 2021

Teljes munkaidőben január hónapban még a tavalyival azonos volt a minimálbér de február 1-től már emelkedett, azaz bruttó 167.400 forint lett a havi minimálbér, napibér alkalmazása esetén 7.700 Ft, órabérnél pedig bruttó 963 forint. Ez a minimum, ami a munkavégzésért jár.  Ha valamilyen speciális szaktudásod, nyelvismereted van, akkor ennek többszörösét is megkeresheted óránként. Sokan keresnek suli mellett havi 100.000 Ft fölött. Diákmunkában az elszámolás alapja általában a ledolgozott óra. 

 

Bankszámlanyitás

Amennyiben még nincs bankszámlád, nagyban megkönnyíted az életed, ha nyitsz egyet. Itt találod a bankok diákszámla kinálatának összehasonlítását.

Jelenléti ív

A ledolgozott óraszámokat a megrendelő cég munkatársa a jelenléti íveden aláírásával igazolja. A jelenléti ívet innen tudod letölteni. Ez alapján számfejtük a béredet és utaljuk a bankszámládra a pénzt. A jelenléti ív leadásának határideje a tárgyhó utolsó munkanapja vagy az azt követő hónap első munkanapja. Kérjük, azt is ellenőrizd, hogy minden szükséges iratot bemutattál-e irodánkban.

Mikorra várhatod a béred?

Bankszámlára történő utalás esetén minden hónap 10-én, ha ez hétvégére esik, akkor az azt megelőző munkanapon kifizetésre kerülnek a diákbérek. Az utaláshoz érvényes diákigazolványod bemutatására, leigazolt jelenléti ívedre, bankszámlaszámodra van szükség. Ha valami ebből hiányzik, a hiányosságok pótlását követően minden héten szerdán, pótbér fizetésekor utaljuk. Fordulj projektvezetődhöz, ha kérdésed vagy nehézséged van, ő tud a leggyorsabban segíteni.

Adózási szabályokról, levonásokról

Minden év január 31-ig – amennyiben rendelkezel regisztrált email címmel – e-mailen küldjük, vagy postázzuk állandó lakcímedre a szükséges igazolást, ami alapján meg tudod csinálni az adóbevallásodat, melyet május 20-ig kell benyújtani. Az adóbevallást a NAV automatikusan elkészíti számodra, melyet az ügyfélkapun tudsz március 15 után megtekinteni. Ha nincs ügyfélkapud, akkor SMS-ben kérheted az adóbevallás-tervezeted postázását a NAV-tól.

A bruttó béredből 15% személyi jövedelemadót (SZJA) kell levonni. Tegyük fel, elvállalsz egy beugrós diákmunkát fenti napibéren maradva br. 7700 Ft-ért, akkor adózást követően 6545 Ft-ot fogsz kézhez kapni.

Aktuális havi bérjegyzékedet innen érheted el.

A szövetkezeti részjegy értékét (1000 Ft) a legelső fizetésedből vonjuk le, mely a teljes szövetkezeti tagságod idejére érvényes és egyszeri levonás. Kilépéskor visszafizetjük.

Ügyfélszolgálati órák

Amennyiben bármilyen probléma felmerülne a béreddel kapcsolatban, érdeklődj telefonon. Irodáink elérhetőségei, nyitvatartása. Hozd magaddal személyigazolványodat és adókártyádat is az ügyintézéshez! 

Pénztári órák: (Budapest)

  • Hétfő: 09:00-13:00
  • Szerda: 13:00-16:00
  • Csütörtök: 15:00 - 18:00
Bármilyen nehézséged, kérdésed van, leggyorsabban a projektvezetőd tud segíteni, de küldheted észrevételed a hibajelzes@minddiak.hu e-mail címre is.