• Ezzel számoljon, ha nyáron több munkaerőre van szüksége

  Nyári kapacitáshiány kezelésekor sok munkáltató túlórákban gondolkodik. Ám van több olyan HR megoldás, ahol a bérjellegű ráfordításokon 30-40%-ot is megtakarít, miközben a dolgozó is jól jár.

  Részletek
 • A diákmunka a leggyorsabb megoldás az újranyitás kezdetén

  A beoltottak száma elérte Magyarországon a 2,5 milliót, így április 7-étől újra kinyithattak azok az üzletek. Az enyhítés a teljes kiskereskedelemre hatással volt, a rövid felkészülési idő ellenére sikeresen vették az akadályokat.

  Részletek
 • Minimálbér 2021

  A 2021. január végén a munkaadói oldal és a munkavállalói szervezetek abban állapodtak meg, hogy 2021. februárjától 4%-kal emelkednek a kötelező legkisebb keresetek, így a minimálbér ezzel bruttó 167 400 Ft-ra, azaz nettó 111 321 Ft-ra emelkedik, a garantált bérminimum pedig 219 000 Ft-ra, azaz nettó 145 635 Ft-ra nő.

  Részletek
 • A diákok hitellel pótolták a kieső fizetésüket?

  A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek és a munkaerő-piaci visszaesés nagymértékben sújtotta a felsőoktatásban résztvevő hallgatókat is. A megélhetési és lakhatási gondoktól, a szülők támogatásán át egészen rögös út vezetett az újra stabilnak mondható munkavállalásig.

  Részletek
 • Motivációs lehetőségek a diák munkatársak megtartására

  A tanulás melletti pénzkereset mellett vannak más szempontok is, amelyek sokat számítanak a diákok számára munkavállaláskor - derül ki a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ), a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) és a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) közös felméréséből.

  Részletek